Veelgestelde vragen

Wat houdt private lease in?
Private lease betekent, voor een vast bedrag per maand auto rijden, waarbij alle kosten zijn inbegrepen. Via Auto Goossens sluit u een contract af tegen een vooraf bepaalde looptijd en een verwacht jaarkilometrage.

Hoe is het maandbedrag opgebouwd?
Het standaard maandbedrag is inclusief: afschrijving, rente, wegenbelasting, verzekering, reparaties, onderhoud/banden, vervangend vervoer, pechhulp Europa en administratiekosten. Om het standaard pakket zo betaalbaar mogelijk te maken kan deze worden uitgebreid met extra modules, namelijk een verlaging van het eigen risico, winterbanden en een inzittendenverzekering. De brandstof en de wasstraat zijn niet inbegrepen. Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Wat gebeurt er als mijn inkomen wijzigt als gevolg van bijvoorbeeld werkloosheid?
Indien u onverwacht uw baan verliest zal de betalingsverplichting in principe ongewijzigd van kracht blijven. Mocht u eerder dan het afgesproken termijn uw auto willen inleveren dan betaalt u een afkoopsom van 30% over het totaalbedrag van de resterende termijnen.
Echter, bij ons kunt u een contract voor een occasion na 2 jaar (met een opzegtermijn van één maand) kosteloos opzeggen. Heeft u bijvoorbeeld een 4-jarig contract voor een occasion en na 22 maanden wilt u uw contract opzeggen, dan betaalt u een afkoopsom over 2 maanden. Wilt u in dit geval uw contract na 24 maanden opzeggen, dan betaalt u geen afkoopsom.
Uiteraard denken wij in alle gevallen graag met u mee voor een passende oplossing.

Wat wordt bedoeld met ‘geen verborgen kosten’?
Bij de voordelen van lease bij Auto Goossens wordt vermeld dat er geen verborgen kosten zijn. Wanneer u een private lease overeenkomst aangaat is er vaak sprake van verborgen kosten, ofwel kosten die ‘in de kleine letters’ staan. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor vervangend vervoer, het rekenen van administratiekosten voor verkeersboetes, kosten voor de tenaamstelling van de auto, updatekosten van het navigatiesysteem, meerkosten als u geen stickers op uw auto wilt, kosten voor contractaanpassingen, een aanbetaling enzovoorts. Of bijvoorbeeld een nieuwe auto die afgeleverd wordt met een radio-aansluiting, maar zonder radio. Deze heeft Auto Goossens dus niet. 

Wat wordt bedoeld met privacy-gevoelige informatie?
Bij de voordelen van lease bij Auto Goossens wordt vermeld dat er geen privacy-gevoelige informatie wordt opgeslagen of geanalyseerd. Bij veel leasemaatschappijen wordt een zogenaamde ‘black box’ in uw auto geïnstalleerd. Deze is gekoppeld aan uw persoonsgegevens en kan op afstand worden uitgelezen zodat men kan zien hoeveel u heeft gereden, maar ook waar u allemaal bent geweest. Bij Auto Goossens lezen we het aantal gereden kilometers na afloop van de contractperiode van de kilometerteller en wordt er niets geïnstalleerd in de auto. Voor uw financiële gegevens geldt iets soortgelijks (zie onder).

Hoe werkt de financiële acceptatie?
Er wordt altijd een financiële-toetsing uitgevoerd zodat beide partijen verstandig een contract aangaan. Er vindt geen BKR-registratie of toetsing plaats. Voor meer informatie over BKR, zie hieronder.

Wat is een BKR-registratie en waarom is dit bij Auto Goossens niet van toepassing?
Een leasecontract wordt door de meeste leasemaatschappijen gemeld bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Dit bureau beoordeelt vervolgens de kredietwaardigheid van de aanvrager en beslist of deze wel/niet in aanmerking komt voor een leasecontract. Het is aan de maatschappij zelf of zij de lease wel of niet melden bij het BKR. Is uw leasecontract geregistreerd bij het BKR dan wordt dit gezien als een lening met verplichting voor langere tijd. Vaak wordt er door een leasemaatschappij niet specifiek op gewezen dat u bij het BKR geregistreerd wordt. Zo komt u later voor ongewenste verrassingen te staan, bijvoorbeeld als u een hypotheek gaat aanvragen. Door een BKR-registratie vanuit een leasecontract kunt u namelijk al snel € 60.000 minder hypotheek krijgen. Kijk hier voor een rekenvoorbeeld. Auto Goossens doet dus nooit melding bij het BKR.

Kan ik tussentijds het leasecontract beëindigen?
U spreekt vooraf een bepaalde looptijd af. Indien u deze tussentijds wilt beëindigen, betaalt u een afkoopsom. Deze bedraagt 30% over het totaalbedrag van de resterende termijnen. Er geldt een opzegtermijn van één maand.
Echter, bij ons kunt u een contract voor een occasion na 2 jaar (met een opzegtermijn van één maand) kosteloos opzeggen. Heeft u bijvoorbeeld een 4-jarig contract voor een occasion en na 22 maanden wilt u uw contract opzeggen, dan betaalt u een afkoopsom over 2 maanden. Wilt u in dit geval uw contract na 24 maanden opzeggen, dan betaalt u geen afkoopsom. Voor een nieuwe auto geldt deze regeling niet.
Uiteraard denken wij in alle gevallen graag met u mee voor een passende oplossing.

Wat gebeurt er bij pech of schade?
Bij schade neemt u contact op met Auto Goossens. Indien de schade niet op de tegenpartij kan worden verhaald is er sprake van een eigen risico, afhankelijk van het gekozen abonnement. Uw auto is altijd all-risk verzekerd. U kunt via Auto Goossens gebruik maken van gratis pechhulp, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Ook in het buitenland.

Wanneer vindt de afrekening van meer-minder kilometers plaats?
Aan het eind van de leaseperiode en na ieder leasejaar. Mocht tussentijdse verrekening nodig zijn is dat mogelijk. De kosten zijn 6 cent per extra gereden kilometer. U krijgt 4 cent per gereden kilometer terug bij minder kilometers dan afgesproken.

Wat gebeurt er aan het einde van het leasecontract?
Een aantal maanden voor het einde van het leasecontract wordt u geïnformeerd over het eventueel aangaan van een nieuw leasecontract. Hierbij heeft u een aantal opties:
Uw huidige leasecontract verlengen en uw leaseauto blijven rijden.
Een nieuw leasecontract aangaan met een nieuwe leaseauto.
Uw huidige auto overnemen. Via Auto Goossens ontvangt u de overnameprijs.
Uw huidige leasecontract beëindigen en uw leaseauto inleveren bij Auto Goossens.

Welke voorwaarden zijn er van toepassing?
De algemene voorwaarden krijgt u per mail toegestuurd na het aanvragen van een offerte.

Ik ben niet woonachtig in de Kempen of in Eindhoven, kan ik dan wel een auto bij jullie leasen?
Het is helaas niet mogelijk om een auto bij ons te leasen als u niet woonachtig bent in de Kempen of in de directe omgeving van Eindhoven. We verplichten onze klanten namelijk om voor onderhoud en/of reparatie naar Hapert te komen en dus ook in de directe omgeving te wonen. We zijn slechts regionaal actief zonder landelijke dekking.

Staat uw vraag er niet bij? 
Vul onderstaand contact-formulier in, bel 0497-382935 of mail naar info@goossensprivatelease.nl.